Feriba Bahir Andersen

I am a hardworking IT lawyer with a passion for technology and complexity.

Feriba Bahir Andersen

Jeg er en forretningsorienteret IT-udbudsjurist, ekspert i IT-og sikkerhedskontrakter og certificeret forhandler med dokumenterbare, relevante erfaringer og kompetencer fra privat og offentlig sektor. I min rådgivning fokuserer jeg altid på at anvende gældende ret til at finde konkrete løsninger frem for forhindringer. Jeg samarbejder og deler viden med kvalificerede kollegaer fra starten af et projekt og til slut. I kraft af dette kan jeg tilbyde kunder at samle ansvaret for den strategiske, tekniske, sikkerhedsmæssige, kommercielle og juridiske rådgivning og kvalitetssikring i ét projektteam, som sørger for løsning af alle aspekter af projektet. Dette har medført succesfulde resultater, herunder besparelse på mange millioner, den tekniske korrekte løsning/ydelse til gavn for forretningen.

Endvidere har jeg skabt en anskaffelsesmodel (IT-kontrakt med tilhørende bilag etc.), som bliver rost af flere leverandører og af ledelsen for succesfulde resultater.

Jeg analyserer og udarbejder IT-kontrakt-og udbudstrategi. Jeg konciperer udbudsmateriale, herunder en kravspecifikation for at få den rigtige løsning i rette tid, kvalitet/kvantitet og pris, samt en kontrakt som er nem at styre og for at bevare den gode relation mellem parterne. Dette har medført, at der forebygges langstrakte, dyre og konfliktfulde retssager, som har gavnet begge parter og bevaret den fremtidige strategiske relation.

Desuden konciperer og forhandler jeg komplicerede IT-, IT- analytiske og sikkerhedskontrakter, herunder softwarekontrakter med avancerede prismodeller og realydelser, som kræver dybtgående forhandlingsekspertiser både på dansk og engelsk.

Jeg kan, qua mine relevante erfaringer og kvalifikationer fra Forsvarsministeriet etc., tilføje viden om Forsvars- og Sikkerhedsdirektivet, om udbudsloven, om komplekse IT-og sikkerhedskontrakter, IT-rammeaftaler og IT-anskaffelsesmodeller.

Derudover rådgiver jeg ledelsen på strategisk niveau inden for IT-og IT-sikkerhedsprojekter, som kræver indgående juridisk, forhandlingsmæssig, teknisk, sikkerhedsmæssig, projektmæssig, strategisk og kommerciel forståelse, indsigt og ekspertiser.

Jeg gennemfører IT-kurser og deltager på tekniske konferencer for at opnå viden og indsigt i den tekniske del af projektet. Jeg har således kompetencer og indsigt i IT-infrastruktur, fx cloud-, datacenter- og netværkinfrastruktur samt IT- arkitektur angående diverse platforme, data and analytics (D&A), artificial intelligence og virtual maskiner, DevOps etc. på generalist niveau.